“Ratatadadada” voor 23e Boerebruidspaar
Ondertrouw verloopt soepel, maar geeft geen enkele garantie!

Maanden geleden zijn we gevraagd om deboerebrulluft van 2015 voor ons een onvergetelijke gebeurtenis te laten worden. Niet lang over nadenken en vooruit met de geit. We hebben daar wel zin in. We zien wel wat er op ons af komt.

Een paar leuke gesprekken met de BoereBrulluftCommissie gevoerd, programma doorgenomen, goed nagedacht wie ons als aanhang zou kunnen gaan begeleiden, mooie kleding uitgezocht, “schôn” foto’s gemaakt…, nu alleen nog mond dichthouden tegen alles en iedereen. Lekker relaxt allemaal. Geen stress, geen zenuwen, alleen maar benieuwd naar wat komen gaat.

Maar dan komen de kerstdagen…, en in een hap en een zucht staat het nieuwe jaar voor de deur. Verdorie, het is al 2015! Hét jaar dat we ineens wel héél prominent deel gaan nemen aan de Heise carnaval! Ons liedje is nog maar net klaar, maar gaat dat wel lekker klinken? Staan we niet voor joker? En wie gaan nu uiteindelijk als onze ouders en getuigen de carnaval van 2015 in? En ja hoor…: de stress slaat toch toe en de zenuwen beginnen op te spelen.

Zondagmiddag, 11 januari. In onze mooie bruiloftskleren zitten we weg gestopt achter een masker achter het gesloten gordijn van het Hofke van Marijke. Inmiddels gieren de zenuwen ons door de keel. Zou er wat volk zijn? Zijn we niets vergeten? Komen we wel uit onze woorden op dit podium? Gaan we niet af als een gieter? Vinden ze ons wel een leuk en geschikt bruidspaar? En dan horen we dat de bekendmaking begint,  wordt het gordijn geopend, en dan….

Een kort sfeerverslag van ons beoogde boerenbruidspaar. Het moment dat ze hun masker mochten laten vallen klonk een luid gejuich en een hartverwarmend applaus uit de zaal. De zenuwen verdwenen als sneeuw voor de zon en maakte plaats voor een gevoel van opluchting en blij enthousiasme. Dit gevoel werd nog sterker nadat de wederzijdse ouders en getuigen het podium betraden. De hele groep kon elkaar met tevredenheid in de ogen kijken.

Nadat de boerenbruidegom voor zijn bruidje op de knieën was gegaan, kon de boerebrulluftcommissiede ondertrouw van het 23e boerenbruidspaar van de Sint Jozefparochie aankondigen. Een aansluitend feest was op zijn plaats en werd dan ook hevig gevierd, want:

Janske van ‘t Gevlocht & Tontje van Stoffen
gaan de geschiedenis in als het boerenbruidspaar 2015
Foto Album